Culinaire reis. 


Van som tam uit het Noordoosten tot op houtskool gebakken vis uit het Zuiden, Thailand kent verschillende regionale keukens. Wat die keukens met elkaar verbindt is de balans tussen de fundamentele smaken zoet, zuur, zout, pittig en (soms) bitter. Eten bij Thai Chili is een culinaire reis door heel Thailand. Je proeft er gerechten uit alle windstreken. Verse kruiden. 

Een kenmerk van de Thaise keuken is het gebruik van verse kruiden en specerijen zoals Thaise basilicum, koriander, galanga, Thaise chilipeper, gember, citroengras, tamarinde, citroenblad en koenjit. Bij Thai Chili gebruiken we die kruiden en specerijen uitsluitend vers. We halen ze zoveel mogelijk rechtstreeks uit Thailand. Sanuk en sabai. 

Sanuk is een onderdeel van de Thaise cultuur. Het betekent plezier, het naar je zin hebben. Sanuk hangt samen met sabai: gelukkig zijn. Samen eten is sanuk. Als je dat vaak genoeg doet wordt je vanzelf sabai. Het is de Thaise kunst van het genieten. Rijst. 

Rijst is de basis voor de Thaise keuken. Het Thaise woord voor eten "Khin khao" betekent zelfs letterlijk "rijst eten". Een duidelijker bewijs voor de verwevenheid van rijst met de Thaise keuken is er niet.

Thai Chili 4 stars after 1066 reviews
Thai Chili